Promocija fotomonografija “Hrvatski ratni plakat“ i "To sam radio u ratu, sine"

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/hrp_13012011_005_v.jpg

U prostorima Hrvatskog državnog arhiva (velika čitaonica) u Zagrebu (Marulićev trg 21), u petak, 14. siječnja 2011. s početkom u 13,00 sati održat će se promocija fotomonografija “Hrvatski ratni plakat“, autora Marija Reljanovića i “To sam radio u ratu, sine“, autora Tonija Hnojčika.

Fotomonografije prikazuju svojevrsnu slikovnu kronologiju Domovinskog rata te su podsjetnik na događaje i ljude koji su obilježili noviju hrvatsku povijest.

“Hrvatski ratni plakat“ autora Marija Reljanovića, trojezična je fotomonografija (hrvatsko-englesko-njemačka) u kojoj su uz 131 objavljeni plakat s ratnim prizorima i fotografijama kulturno-povijesne baštine, navedeni i brojni podaci o Domovinskom ratu. Nakladnici su Ministarstvo obrane RH, Služba za odnose s javnošću i informiranje i Vojni muzej te Hrvatski memorijalno-dokumentacijski centar Domovinskog rata.

“To sam radio u ratu, sine“, autora Tonija Hnojčika, dvojezična je fotomonografija (hrvatsko-engleska) koja sadrži 422 odabrane fotografije iz razdoblja stvaranja i obrane te oslobađanja Republike Hrvatske. Nakladnici su Hrvatski memorijalno-dokumentacijski centar Domovinskog rata i Hrvatski institut za povijest – Podružnica za povijest Slavonije, Baranje i Srijema iz Slavonskog Broda.



Najave