Ministar vanjskih poslova Republike Kosovo u MORH-u

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/mo_kosovo_20022017_v.jpg
Foto: MORH/ T. Brandt

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane RH Damir Krstičević sastao se danas, u ponedjeljak 20. veljače 2017., u Ministarstvu obrane RH, s ministrom vanjskih poslova Republike Kosovo Enverom Hoxhajem.

Na sastanku je istaknuta snažna podrška koju Republika Hrvatska i Ministarstvo obrane RH pružaju Republici Kosovo na njezinom euroatlantskom putu. Stabilnost i prosperitet Kosova od presudnog je značaja za održivu stabilnost jugoistočne Europe, što je strateški interes RH, te će u tom smislu MORH nastaviti produbljivati suradnju s Ministarstvom za Kosovske snage sigurnosti u području euroatlantskih integracija, razvoja strateških i planskih dokumenata te svih ostalih funkcionalnih područja s ciljem uspješne tranzicije Kosovskih sigurnosnih snaga.

Također, naglašena je i potreba da se zajednički nastavi s naporima usmjerenim prema integraciji Kosova u formate i inicijative obrambene suradnje u Jugoistočnoj Europi.

Obje strane istaknule su zadovoljstvo dosadašnjom bilateralnom suradnjom ministarstava obrane dviju zemalja, no obostrani cilj i ambicija ostaje njezino dodatno unaprjeđivanje.

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Krstičević najavio je svoj posjet Republici Kosovo.

    Ministar vanjskih poslova Republike Kosovo u MORH-u

    Foto: MORH/ T. Brandt

  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/ministar-vanjskih-poslova-republike-kosovo-u-morh-u/mo_kosovo_20022017_1.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/ministar-vanjskih-poslova-republike-kosovo-u-morh-u/mo_kosovo_20022017_2.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/ministar-vanjskih-poslova-republike-kosovo-u-morh-u/mo_kosovo_20022017_3.jpg


Priopćenja