Ministar Krstičević u Remontnom zavodu

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/remontni_22022017_v.jpg
Foto: MORH/ T. Brandt

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane RH Damir Krstičević boravio je danas, u utorak 21. veljače 2017., u radnom posjetu Remontnom zavodu Zapovjedništva za potporu.

U sjedištu Zavoda u Zagrebu dočekali su ga načelnik Glavnog stožera OS RH general zbora Mirko Šundov, zapovjednik ZzP-a general-bojnik Mladen Fuzul i zapovjednik Remontnog zavoda pukovnik Milan Slavica sa suradnicima.

Zapovjednik Remontnog zavoda pukovnik Slavica održao je prezentaciju o povijesti, značaju, ustroju, trenutačnim aktivnostima i planovima budućeg razvoja Zavoda.  Ministar Krstičević izrazio je zadovoljstvo posjetom te istaknuo punu potporu Remontnom zavodu u daljnjem radu. Nadalje, ukazao je na značaj održavanja naoružanja i vojne opreme u OSRH, jer je dobar sustav održavanja bitan preduvjet za izvršenje zadaća. "Održavanje i odgovornost za naoružanje i opremu moraju funkcionirati na svim razinama", kazao je ministar, dodavši da je Remontni zavod strateški važan za Oružane snage RH.

U sklopu posjeta ministar Krstičević je posjetio radioničke kapacitete Zavoda te se u razgovoru s djelatnicima Zavoda upoznao s aktivnostima i zadaćama svakog od pododsjeka.
Remontni zavod je ustrojbena cjelina Zapovjedništva za potporu čija je zadaća  održavanje i remont svih vrsta naoružanja i vojne opreme Hrvatske kopnene vojske te ostalih grana Oružanih snaga RH. Zadaće Remontnog zavoda obuhvaćaju dijagnostička ispitivanja ispravnosti, popravak, remont naoružanja, modernizaciju i poboljšanje taktičko-tehničkih svojstava naoružanja složenih bojevih sustava, vojne opreme i komponenti naoružanja, te izradu tehničko-remontne dokumentacije i tehnološke dokumentacije. Remontni zavod je u listopadu prošle godine obilježio 25. obljetnicu ustrojavanja.

    Ministar Krstičević u Remontnom zavodu

    Foto: MORH/ T. Brandt

  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/ministar-krsticevic-u-remontnom-zavodu/remontni_21022017_1.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/ministar-krsticevic-u-remontnom-zavodu/remontni_21022017_2.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/ministar-krsticevic-u-remontnom-zavodu/remontni_21022017_3.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/ministar-krsticevic-u-remontnom-zavodu/remontni_21022017_4.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/ministar-krsticevic-u-remontnom-zavodu/remontni_21022017_5.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/ministar-krsticevic-u-remontnom-zavodu/remontni_21022017_6.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/ministar-krsticevic-u-remontnom-zavodu/remontni_21022017_7.jpg


Priopćenja