Ministar obrane u posjeti Zapovjedništvu HKoV

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/karlovac_v.jpg

Ministar obrane Branko Vukelić 25. travnja posjetio je Zapovjedništvo HKoV-a u Karlovcu na čelu izaslanstva MORH-a u kojem su još bili i državni tajnik Željko Goršić i glavni inspektor obrane general pukovnik Marijan Mareković.


Tijekom posjeta izaslanstvo je obišlo više lokacija u Karlovcu i Karlovačkoj županiji a u zapovjedništvu HKoV-a dočekali su ih zamjenik načelnika GS OSRH za planove i resurse general pukovnik Slavko Barić i zapovjednik HKoV-a general pukovnik Mladen Kruljac.

Nakon prezentacije o HKoV-u, ispred zapovjedništva ministar je svečano otkrio spomen obilježje poginulim pripadnicima HKoV-a. Potom je u prostorijama gradskog poglavarstva Karlovca održan sastanak sa županom Karlovačke županije Ivicom Horvatom i gradonačelnikom grada Karlovca Damirom Jelićem na kojem se razgovaralo o suradnji MORH-a i OSRH s tijelima lokalne uprave.

Poslije sastanka svi zajedno su se uputili prema selu Belavići gdje su inžinjerci OSRH postavili privremeni pontonski most za potrebe civilnog prometa preko rijeke Mrežnice.
Zatim je na strelištu Jamadol održana prezentacija nedavno obnovljenog strelišta, te demonstracija simulacijskog gađanja.
Na kraju je izaslanstvo boravilo u domu HV-a Karlovac gdje su se upoznali s objektom koji će uskoro biti obnovljen u suradnji MORH-a i lokalne samouprave koji će ga potom i zajedno koristiti za razne društvene i sportske aktivnosti.



Vijesti