Međunarodna vježba medicinskih vojnih timova "MEDCEUR 08"

Međunarodna vježba medicinskih vojnih timova "MEDCEUR 08" održava se prvi put u našoj zemlji od 1. do 15 svibnja ove godine u vojarni "Knez Trpimir" u Divuljama (Split) u organizaciji Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske i Zapovjedništva američkih snaga u Europi (US EUCOM).


U vježbi sudjeluje 371 pripadnik iz petnaest zemalja Partnerstva za mir.
Cilj vježbe je po istim standardima uvježbati sanitetske postrojbe zemalja sudionica za djelovanje u duhu Partnerstva za mir i NATO-a, za zajedničko sudjelovanje u međunarodnim operacijama u slučajevima humanitarnih i prirodnih katostrofa i u koodinaciji s civilnim i nevladinim organizacijama.
Državni tajnik Mate Raboteg nazočit će svečanom otvaranju vježbe uz postrajavanje svih sudionika vježbe 2. svibnja u 10.00 sati u vojarni „Knez Trpimir" u Divuljama.

Molimo medijske kuće zainteresirane za praćenje navedenog događaja da akreditiraju predstavnike Zapovjedništvu vježbe „MEDCEUR 08" na faks : 021/353261.
Prijava treba sadržavati ime i prezime, datum i godinu rođenja, broj novinarske iskaznice i naziv medija te kontakt telefon.
Osobe za kontakt su: - satnica Snježana Sacher mob. 098-620-192.
- kapetan korvete Francois Buj mob. 098-204-216

Molimo vas da medijski popratite navedeni događaj te dođete u vojarnu "Knez Trpimir" u Divuljama, 2. svibnja u 09,45 sati

Najave