Ministar obrane posjetio Zrakoplovno-tehnički zavod

Ministar obrane Branko Vukelić i načelnik Glavnog stožera OSRH general zbora Josip Lucić te državni tajnik Mate Raboteg i zamjenik načelnika GS OS RH general pukovnik Slavko Barić održali su u petak 27. veljače 2009. sastanak s čelnicima Zrakoplovno-tehničkog zavoda i predstavnicima Samostalnog sindikata djelatnika u zrakoplovstvu te potom i sastanak s djelatnicima ZTZ-a.

U razgovoru s djelatnicima ZTZ-a, ministar obrane Branko Vukelić još je jednom istaknuo kako se ZTZ izdvaja iz sustava MORH-a s prvenstvenim razlogom da se ZTZ-u omogući razvoj i tržišno poslovanje, a ekonomska studija dokazuje da ZTZ ima perspektivu. Izdvajanjem iz sustava MORH-a, ZTZ će moći ostvarivati vlastite prihode, djelatnici će moći biti plaćeni prema tržišnim osnovama, no pritom će i dalje MORH, odnosno Hrvatsko ratno zrakoplovstvo ostati jedan od najznačajnijih klijenata Zavoda. Istaknuto je kako je napravljen i plan potreba OSRH za uslugama ZTZ-a za razdoblje 2009.-2013. u kojem se i očekuje tržišno pozicioniranje ZTZ-a.

Na sastanku sa čelnicima ZTZ-a državni tajnik Mate Raboteg izvijestio je kako se sukladno poslovnom planu izdvajanja, očekuje kako će se za tri tjedna dovršiti svi potrebni akti za početak samostalnog poslovanja ZTZ-a počevši od travnja ove godine, a sukladno zaključku Vlade RH. Dodao je kako su u tijeku aktivnosti vezane uz procjenu imovine buduće državne tvrtke, uknjižbu nekretnina, izradu prijedoga sporazuma za prelazak djelatnika u novu tvrtku odnoso rješavanje njihovog statusa te priprema ugovora kojim će se regulirati odnosi između MORH-a i ZTZ-a po njegovom izdvajanju.



Vijesti