Ministar obrane održao prvu press konferenciju

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/priopcenje2_290108.jpg

Ministar obrane Branko Vukelić sa suradnicima održao je prvu konferenciju za medije u utorak, 29. siječnja 2008. U uvodnom dijelu ministar je pozdravio sve nazočne i izrazio nadu u nastavak dobre suradnje s medijima te najavio redovne mjesečne tematske konferencije.

Ministar Vukelić je posebno naglasio da niti jedan djelatnik iz sustava MORH-a neće dobiti otkaz, te je dodao kako je namjera MORH stimulativnim mjerama privući visokoobrazovane ljude kako bi se podigao stupanj obrazovanja u sustavu. Ministar Vukelić obećao je da će se baviti podizanjem standarda djelatnika u OSRH i MORH-u te najavio i povećanje plaća ali i rješavanje stambenog pitanja djelatnika prema mogućnostima ministarstva.

Posebno važnom ocijenio je modernizaciju oružanih snaga. "Cilj nam je do 2010. godine doći s proračunom za MORH na razinu od dva posto BDP-a", naglasivši da za ovu godinu predviđa izdvajanje od 1,8 posto, sukladno usvojenom DPR-u.

Istaknuo je kako će se nabave u MORH-u provoditi transparento i po Zakonu o javnoj nabavi, osim onih koje podliježu vojnoj tajni. Istaknuo je da važnu ulogu u nabavama za OSRH treba imati hrvatsko gospodarstvo kroz tzv. offset programe. U vezi nekretnina u vlasništvu MORH-a nastavit će se s dosadašnjom politikom da se "besperspektivne" nekretnine prepuste pod određenim uvjetima lokalnoj upravi i samoupravi. Ministar Vukelić je pozvao medije da prisustvuju njegovom obilasku svih grana OS RH te da mu se pridruže na vojnoj vježbi u Gašincima 31. ožujka.

General pukovnik Slavko Barić, zamjenik načelnika GS OS RH, detaljnije je objasnio svrhu vježbe rekavši da ova vježba predstavlja završnu fazu redovitih priprema za rotaciju naših snaga u misiji ISAF. Na konferenciji su sudjelovali i državni tajnik MORH-a, Mate Raboteg, pomoćnik ministra za ljudske resurse, Željko Goršić i o.d. pomoćnika ministra za financije i proračun, Željko Gregić.



Priopćenja