Posjet američkog veleposlanika u RH, MORH-u

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/priopcenje_290108.jpg

Ministar obrane Branko Vukelić, u utorak, 29. siječnja 2008., primio je u posjet američkog veleposlanika u Republici Hrvatskoj Roberta A. Bradtkea, koji je čestitao ministru Vukeliću na imenovanju i tom prilikom izrazio zahvalnost SAD-a na doprinosu koji Hrvatska pruža svojim sudjelovanjem u mirovnoj misiji u Afganistanu.

Tom prigodom, ministar Vukelić naglasio je dosadašnje aktivnosti na transformaciji hrvatskih oružanih snaga te istaknuo izvrsnu suradnju hrvatskih i američkih oružanih snaga u mirovnim misijama.

Veleposlanik Bradtke rekao je kako, prema njegovim saznanjima, nema nikakvih prepreka za što skoriji ulazak Republike Hrvatske u članstvo NATO-a. Pri tom je izrazio spremnost američkog veleposlanstva u Zagrebu, posebno njegovog stručnog osoblja za vojna pitanja, u pružanju potpore resornom Ministarstvu, ali i drugim nadležnim hrvatskim državnim tijelima za punu potporu u procesu ulaska u NATO.

Na sastanku je bilo govora i o susretu ministara obrane u okviru jadransko-američke povelje (SAD, Hrvatska, Makedonija, Albanija), a koji bi se trebao održati u drugoj polovici veljače u Washingtonu.



Priopćenja