Ministar obrane Branko Vukelić primio je veleposlanika Kraljevine Norveške u RH Terjea Haugea

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/norveski_velika.png

Ministar obrane Branko Vukelić primio je danas u utorak 25. studenog u nastupni posjet veleposlanika Kraljevine Norveške u RH Terjea Haugea. Ministar Vukelić zahvalio se na potpori koju Kraljevina Norveška pruža Hrvatskoj na ulasku u NATO a posebice na jučerašnjoj ratifikaciji protokola o pristupu Hrvatske NATO-u u norveškom Parlamentu.

Ministar Vukelić istaknuo je kako za Hrvatsku članstvo u NATO-u ne znači udaljavanje od regije već će Hrvatska nastojati svojim aktivnostima zemljama u regiji omogućiti lakši put prema euroatlanskim integracijama. Ministar Vukelić istaknuo je dobru bilateralnu suradnju Norveške i Hrvatske te podsjetio kako je Hrvatska koristila i iskustva Norveške vezano uz organizaciju Obalne straže, a istaknuo je i sudjelovanje norveške tvrtke na projektu novog borbenog oklopnog vozila OS RH.

Norveški veleposlanik je rekao kako njegova zemlja vidi Hrvatsku kao most NATO-a prema drugim zemljama u regiji istaknuvši još jednom čvrstu potporu Norveške ulasku Hrvatske u NATO, izrazivši uvjerenje kako će se uspješna suradnja Hrvatske i Norveške nastaviti ali i intezivirati na pojedinim područjima.

Priopćenja