Ministar obrane Branko Vukelić primio je veleposlanika Republike Poljske u RH Wieslawa Tarka

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/poljski_velika.png

Ministar obrane Branko Vukelić primio je danas u utorak 25. studenog u nastupni posjet veleposlanika Republike Poljske u RH Wieslawa Tarka. Ministar Vukelić tom je prigodom zahvalio na potpori koju Poljska pruža Hrvatskoj na putu u NATO i EU te posebice na činjenici što je Poljska među prvima i ratificirala protokol o ulasku Hrvatske u NATO.


Vukelić je istaknuo kako su iskustva Poljske u procesima pridruživanja NATO-u i Europskoj uniji vrlo korisna za Hrvatsku, a posebno je naglasio i dobru suradnju Poljske i Hrvatske u sklopu EU mirovne misije u Čadu i Srednjeafričkoj Republici. Veleposlanik Tark je rekao kako je bilateralna suradnja između Poljske i Hrvatske vrlo dobra i kako ju je moguće i dalje razvijati, pri čemu je istaknuo kako Poljska Hrvatsku vidi kao značajan element stabilnosti u regiji uz uvjerenje kako Poljska i Hrvatska djele iste vrijednosti i istu viziju daljnjeg razvoja.

Uz ministra Vukelića sastanku je nazočio zamjenik načelnika Glavnog stožera OS RH kontraadmiral Zdenko Simičić, ravnatelj Uprave za obrambenu politiku MORH-a Pjer Šimunović, načelnik Službe za odnose s javnošću i informiranje Goran Grošinić te pukovnica Marijana Šikić iz Službe za međunarodnu obrambenu suradnju MORH-a. Uz poljskog veleposlanika Tarka sastanku je nazočio zamjenik šefa misije Dariusz Wiśniewski, vojni izaslanik u RH brigadir Krzysztof Kaliszewski te zamjenik vojnog izaslnika bojnik Robert Zmarzlinski.

Priopćenja