Ministar Krstičević primio u nastupni posjet direktora RACVIAC-a

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2019/02/krsticevic_bazo_28012019_v.jpg
Foto: MORH / J. Kopi

Potpredsjednik Vlade RH i ministar obrane Damir Krstičević sa suradnicima primio je u ponedjeljak, 28. siječnja 2019. u nastupni posjet direktora RACVIAC-a – Centra za sigurnosnu suradnju, umirovljenog general bojnika Jeronima Bazu.

U razgovoru je potvrđena važnost RACVIAC-a kao snažne sigurnosno-političke  platforme u jugoistočnoj Europi te je istodobno izraženo obostrano zadovoljstvo dosadašnjom međusobnom suradnjom i potporom MORH-a RACVIAC-u.   

Potpredsjednik Vlade RH i ministar obrane Damir Krstičević naglasio je kako je RACVIAC jedno od ključnih mjesta za prikupljanje i razmjenu znanja i iskustava potrebnih za suočavanje sa suvremenim i promjenjivim sigurnosnim izazovima.  Ministar Krstičević je najavio daljnje produbljenje suradnje i punu potporu radu RACVIAC-a te poželio direktoru RACVIAC-a uspješan mandat.

Direktor Bazo je istaknuo važnost i potporu Republike Hrvatske radu RACVIAC-a sa sjedištem u Rakitju te naglasio kako euroatlantski put i dalje ostaje glavni prioritet članica RACVIAC-a, dodavši kako je Republika Hrvatska kao domaćin organizacije odličan primjer euroatlantskog puta za ostale članice iz država regije. Također, naglasio je kako želi nastavak sjajne međusobne suradnje s Republikom Hrvatskom kao državom domaćinom te se nada kako će unijeti novu energiju u rad RACVIAC-a.

Vijesti