Ministar Kotromanović na izložbi "IDEX 2015"

Ministar obrane RH Ante Kotromanović sa suradnicima posjetio je izložbu vojne opreme i naoružanja "IDEX 2015" koja se od 22. do 26. veljače 2015. godine održava u Abu Dhabiju, Ujedinjeni Arapski Emirati. Na izložbi sudjeluju hrvatske tvrte "DOK-ING d.o.o", "Šestan Bush d.o.o"  te "Agencija Alan d.o.o." .

"IDEX" je strateški važna međunarodna izložba na kojoj se prikazuju najnovija tehnološka dostignuća za potrebe obrane, kao i prilika za stvaranje i razvijanje odnosa izmeđa državnih tijela, poslovnih subjekata i oružanih snaga zemalja sudionica izložbe. Podrška Ministarstva obrane hrvatskim tvrtkama u probijanju na tržište posebice je značajna u ovoj regiji srednjeg Istoka.

Izložba "IDEX 2015" se održava pod pokroviteljstvom šeika Kalifa Bin Zayed Al Nahyana, predsjednika Ujedinjenih Arapskih Emirata i vrhovnog zapovjednika Oružanih snaga Ujedinjenih Arapskih Emirata.

U okviru izložbe održava se Obrambena konferencija o temama od strateškog značaja za vojnu industriju te Konferencija inovacija i tehnologije "DITEC 2015", čiji je domaćin Abu Dhabi Odbor za razvoj tehnologije o novim trendovima u tehnologiji te suradnji između sveučilišta i industrije u sektoru obrane.



Vijesti