Međunarodni znanstveni skup "Euroatlantske integracije"

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/atlantsko_30032010v.jpg

Državni tajnik MORH-a Pjer Šimunović sudjelovao je na međunarodnom znanstvenom skupu „Euroatlantske integracije“ koji se 29. i 30. ožujka održava u zagrebačkom hotelu „Palace“. Skup organizira Atlantsko vijeće Hrvatske, a na njemu sudjeluju studenti i profesori političkih znanosti, međunarodnih odnosa i sigurnosnih studija iz Hrvatske i zemalja Regije koje su aspiranti na članstvo u NATO-u. Cilj skupa je educirati polaznike po pitanju euroatlantskih integracija, s naglaskom na put koji je prošla Republika Hrvatska.

 

Skup je otvorio predsjednik Atlantskog vijeća Hrvatske Radovan Vukadinović, nakon čega se obratio državni tajnik Šimunović. Tijekom predavanja pod naslovom „Iskustvo Hrvatske kao članice NATO-a“ Šimunović je označio prednosti koje Republika Hrvatska ima od članstva, te opisao aktualni proces hrvatske integracije u Savez.

Predavanja koja slijede održavat će Marko Horvat iz MVPEI-a, potpredsjednica  Atlantskog vijeća Hrvatske Lidija Čehulić Vukadinović, Barbora Maronkova iz Sektora za javnu diplomaciju NATO-a, Nives Malenica (MVPEI), Peter D'Amico (Veleposlanstvo SAD u RH) i Zlatko Gareljić, savjetnik Predsjednika RH za obranu. Završni dio Skupa odnosi se na panel pod nazivom „Jugoistok Europe i euroatlantske integracije“.



Vijesti