Likovno-plesni događaj u galeriji "Zvonimir“

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/galerija_28042011_v.jpg

U galeriji MORH-a "Zvonimir“, Bauerova 33, u petak 29. travnja 2011., s početkom u 11,00 sati, započet će likovno-plesni događaj, na kojem će uz plesače, sudjelovati akademski slikari i kipari: Robert Budor, Jennifer Garrett, Đurđica Merle, Iva Višošević, Ivan Branko Imrović, Nives Missoni, Ingrid Runtić, Duško Šibl, i dr. Otvorenje izložbe radova nastalih tijekom nastupa plesača bit će u 19 sati.

Događaj su osmislili Jasminka Neufeld Imrović i Ivan Branko Imrović povodom Svjetskog dana plesa.

Obilježavanje Svjetskog dan plesa 29. travnja, započelo je 1982. godine, na inicijativu UNESCO-a, na dan kada je rođen Jean-Georges Noverre (1727-1810), jedan od najznačajnijih plesnih reformatora, koji se smatra osnivačem modernog baleta.

Hrvatski institut za pokret i ples obilježava ovaj dan od samog osnutka, te je bio među prvima u svijetu koji su prihvatili UNESCO-ovu inicijativu.

Svjetski dan plesa obilježava se kao podsjetnik na univerzalnost plesa koji prevladava sve nacionalne, političke i kulturne prepreke.

Izložba likovnih radova nastalih na Danu plesa moći će se razgledati i u ponedjeljak 2. svibnja 2011. u radno vrijeme galerije Zvonimir: od 10 do 18 sati.

Ulaz je besplatan.



Najave