Križanec na međunarodnom on-line forumu ratnih zrakoplovstava

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2020/04/prvi-samostalni-letovi-14-1024x683.jpg
Foto: HRZ / M. Karačić

Zapovjednik HRZ-a sudjelovao na međunarodnom on-line forumu zapovjednika ratnih zrakoplovstava na temu borbe protiv coronavirusa

Zapovjednik Hrvatskog ratnog zrakoplovstva brigadni general Michael Križanec sudjelovao je u srijedu, 6. svibnja 2020. na međunarodnom on-line forumu zapovjednika ratnih zrakoplovstava na temu borbe protiv coronavirusa, koji se održao u organizaciji Izraelskog ratnog zrakoplovstva.

Na forumu su sudjelovali predstavnici ratnih zrakoplovstava Italije, SAD-a, Belgije, Ujedinjene Kraljevine, Njemačke, Danske, Nizozemske, Grčke, Norveške, Španjolske, Francuske, Cipra i Hrvatske, a Forum je otvorio zapovjednik Izraelskog ratnog zrakoplovstva general-bojnik Amikam Norkin.

Predstavnici ratnih zrakoplovstva ovom su prilikom razmijenili iskustva o poduzetim mjerama u sprječavanju širenja koronavirusa te informacije o trenutnom stanju u ratnim zrakoplovstvima kako bi se razmotrile mogućnosti daljnje suradnje u borbi protiv virusa COVID-19.

Brigadni general Križanec izvijestio je o poduzetim mjerama i načinu organizacije života i rada Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, istaknuvši da su nakon uvođenja mjera protiv širenja koronavirusa provedeni svi potrebni koraci kako bi se što bolje organizirali i maksimalno zaštitili svi pripadnici HRZ-a, a kako bi i dalje zadržali najveću moguću operabilnost. Istaknuo je također, da je Hrvatsko ratno zrakoplovstvo za vrijeme provođenja mjera zadržalo punu spremnost zaštite zračnog prostora, obalne straže, vatrogasne potpore i hitne helikopterske medicinske službe, spomenuvši pritom i dva posebno prilagođena helikoptera MI-171Sh za prijevoz pacijenata zaraženih coronavirusom čime su razvijene i nove operativne procedure za posade helikptera i medicinske timove.

Objava Križanec na međunarodnom on-line forumu ratnih zrakoplovstava pojavila se prvi puta na MORH.



Vijesti