"Krila Oluje" na zatvaranju 59. Međunarodnog dječjeg festivala

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2019/07/goran_visnjic_28062019_29.jpg
Foto: MORH / T. Brandt

Akrobatska grupa Hrvatskog ratnog zrakoplovstva "Krila Oluje" u subotu, 29. lipnja 2019. izvela je let iznad Šibenika s kojim je sudjelovala u programu zatvaranja 59. Međunarodnog dječjeg festivala.

Osim nastupom "Krila Oluje", Ministarstvo obrane i Hrvatska vojska sudjelovali su na Međunarodnom dječjem festivalu u Šibeniku sa simulatorom letenja borbenog aviona MiG-21 Hrvatskog ratnog zrakoplovstva u sklopu promidžbenog štanda na šibenskom Trgu Pavla Šubića. Na promidžbenom štandu djelatnici Središnjice za upravljanje osobljem, piloti HRZ-a i kadeti piloti zainteresirane posjetitelje upoznali su sa zanimanjem vojni pilot i s ostalim oblicima privlačenja osoblja - sveučilišnim studijskim programima: Vojno vođenje i upravljanje, Vojno inženjerstvo i Vojno pomorstvo te dragovoljno vojno osposobljavanje.

Nakon leta iznad Šibenika, voditelj „Krila Oluje" satnik Darko Belančić rekao je kako „Krila Oluje“ već tradicionalnom nastupaju na Međunarodnom dječjem festivalu te da su današnji i jučerašnji trenažni let iz vojarne "Pukovnik Mirko Vukušić" u Zemuniku do Šibenika i natrag tijekom kojega im se priključio poznati hrvatski i holivudski glumac Goran Višnjić, čestitka „Krila Oluje“ svim sudionicima i organizatorima Festivala.

"Djeca i mladost su naša najdraža publika i nadam se da su svi uživali gledajući let, kao što je i glumac Goran Višnjić na jednaki način doživio naš zajednički let koji je najavio zatvarnje Festivala", poručio je satnik Belančić te još jednom zahvalio Goranu Višnjiću koji je danas u Šibeniku gledao njihov let, na želji i volji da pomogne u promidžbi pilotskog poziva.

Podsjećamo, tijekom jučerašnjeg polusatnog leta, Višnjić se radiovezom iz aviona Pilatus PC-9 javio lokalnoj radijskoj postaji u Šibeniku najavivši današnji nastup "Krila Oluje". "U društvu sam hrabrih i odvažnih pilota "Krila Oluje". Pozivam sve mlade ljude koji žele letjeti da prihvate izazov i postanu vojni piloti ili pilotkinje - dođite u Zemunik i učite od najboljih", poručio je Goran Višnjić.

Naime, sudjelovanje "Krila Oluje" na Međunarodnom dječjem festivalu koji se održava od 15. do 29. lipnja 2019., nastavak je uspješne dugogodišnje suradnje Hrvatske vojske i Grada Šibenika, a organiziranjem Aeronautičke radionice u sklopu koje je postavljen i simulator letenja HRZ-a te održan Radionički program u kojemu su djeca polaznici izrađivala zrakoplovne modele i makete, Grad Šibenik pruža podršku promociji poziva vojnog pilota.

Vijesti