Kadeti zrakoplovnog voda u posjetu 91. zrakoplovnoj bazi

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2019/10/dsc_0006-1024x683.jpg
Kadeti zrakoplovnog voda u posjetu 91. zrakoplovnoj bazi | Foto: HRZ

Kadeti zrakoplovnog voda II. i II. godine pod vodstvom poručnika Ante Šimića posjetili su u srijedu, 23. listopada 2019. Eskadrilu borbenih zrakoplova 91. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, a u sklopu upoznavanja s organizacijom rada zrakoplovne baze.

Brigadir Nikola Mostarac, zapovjednik 91. zrakoplovne baze zaželio im je dobrodošlicu te napomenuo kako “piloti borbenih zrakoplova baštine borbeni duh ratnika, čuvara našeg neba”.

U toj prigodi, pozvao je sve prisutne da dođu u posjet 91. zb kada god požele jer, kako je kazao, letačku kulturu stječu i za vrijeme školovanja.
Pukovnik Zvonimir Milatović, zamjenik zapovjednika Eskadrile borbenih zrakoplova 91. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva održao je pripremu pilota za predstojeće dnevne letačke zadaće.

U sklopu pripreme, usuglašavao se način izvršenja leta, a razgovaralo se i o meteorološkim uvjetima, tehnici i načinu izvršenja leta te o omogućim izvanrednim situacijama pri letu.

Također, liječničko osoblje provjerilo je psihofizičko stanje pilota te im odobrilo letenje, a uvježbavano je i nadzvučno ubrzanje u sastavu para i taktičko presretanje.

Kadeti zrakoplovnog voda u posjetu 91. zrakoplovnoj bazi | Foto: HRZ

Objava Kadeti zrakoplovnog voda u posjetu 91. zrakoplovnoj bazi pojavila se prvi puta na MORH.



Vijesti