Izložba u galeriji MORH-a "Zvonimir"

U galeriji MORH-a „Zvonimir", Bauerova 33, u ponedjeljak 4. veljače 2008. u 18,00 sati bit će otvorenje izložbe pod nazivom ZAJEDNO, na kojoj svoje keramičarske radove izlažu korisnici Kreativne radionice Udruge za promicanje inkluzije i keramičari Emil Benčić, Suzana Kljuš i Boris Roce.

Radovi su nastali tijekom boravka i zajedničkog druženja na Keramičarskoj koloniji na Skitači, u blizini Koromačnog, koju financijski podržava Holcim Grupa.

Izložba je organizirana u prigodi 10. obljetnice rada Udruge za promicanje inkluzije, koja nastoji na što boljoj deinstitucionalizaciji i socijalizaciji osoba s intelektualnim teškoćama i razvoju stručnih službi podrške u zajednici. Velik udio u tom radu iskazuje se prvenstveno kroz kreativnost i likovno izražavanje.

Udruga vodi brigu o odraslima koje uključuje u život u zajednici kroz program stanovanja uz podršku, ali i o djeci, pa tako razvija i programe podrške za djecu koja se deinstitucionaliziraju i nastavljaju živjeti u udomiteljskim obiteljima.

Udruga za promicanje inkluzije je nevladina humanitarna udruga, osnovana 1997. godine koja je danas najveći privatni pružatelj usluga u djelatnosti socijalne skrbi i stvarna alternativa tradicionalnom smještaju osoba s intelektualnim teškoćama u hrvatskom društvu.

Izložba se može razgledati zaključno do 15. veljače 2008. u radno vrijeme galerije Zvonimir: pon-pet od 11 do 18 sati, subotom od 10 do 12 sati, nedjeljom i blagdanom zatvoreno.

Ulaz slobodan.



Najave