Izložba radova likovno-plesnog događaja u galeriji Zvonimir

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/izlozba_29042011_v-5.jpg

U galeriji MORH-a "Zvonimir“, u petak 29. travnja, likovno-plesnim događajem obilježen je Svjetski dan plesa, koji se od 1982. godine na inicijativu UNESCO-a na današnji dan obilježava diljem svijeta. Likovno-plesni događaj u galeriji „Zvonimir“ osmislili su Jasminka Neufeld Imrović, plesni koreograf i Ivan Branko Imrović, akademski kipar.

U cjelodnevnom događanju izmjenjivali su se plesači Mirna Strikinec, Mea Marija Glasnović, Tena Blažević, Vanesa Imrović i Jasminka Neufeld Imrović čije su pokrete stavili na papir akademski umjetnici Robert Budor, Jennifer Garrett, Iva Višošević, Ivan Branko Imrović, Ingrid Runtić i Duško Šibl. Izložba tako nastalih 70-tak radova (tehnike: pastel, kreda, olovka, ugljen, akvarel) otvorena je večeras prigodom koje je i pročitan tekst koji se tradicionalno čita na Svjetski dan plesa, a kojeg je ove godine napisala koreografkinja Anne Terese De Keersmaeker.

Izložba radova nastalih na Danu plesa moći će se razgledati i u ponedjeljak 2. svibnja 2011. u radno vrijeme galerije Zvonimir: od 10 do 18 sati. Ulaz  slobodan.



Vijesti