Izložba likovnih radova umirovljenih djelatnika MORH-a i OS RH

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/izlozba_18122009_9_v-1.jpg

U galeriji MORH-a "Zvonimir", Bauerova 33, u petak, 18. prosinca, s početkom u 12 sati bit će otvorena izložba likovnih radova umirovljenih djelatnika Ministarstva obrane i Oružanih snaga RH.

Izložba predstavlja likovna djela i to slike tehnike ulje, akril na platnu i kombinirane tehnike, akvarele, pastele, crteže olovkom, crteže ugljena i grafike, te skulpture i instalacije 18 umirovljenih časnika, dočasnika i vojnih službenika: Borislav Adamec, Eduard Butjer, Dubravka Cerovac-Tropčić, Marija Černi, Zlatko Delač, Renata Dogan, Franjo Feldi, Nenad Grgić, Goran Ivanko, Ana Koščak, Ivan Kozlica, Božica Lulić, Krunoslav Matijević Klobučar, Mirko Perović, Ljiljana Prnjak, Nada Radoš, Milan Šola, Katica Žgela, te gosti-izlagači: Dubravko Mokrović, Petar Parac Dalmata, Mladen Pernar, Mladen Rajn i Josip Šušković Mihiček.  Riječ je o samoukim umjetnicima koji su ostvarili zapažene rezultate i sudjelovali na mnogobrojnim izložbama. Neki od njih posvetili su se slikanju nakon odlaska u mirovinu, a nekima je ovo prvo pojavljivanje u javnosti.
Izložba je otvorena za javnost do 15. siječnja 2010. u radno vrijeme galerije Zvonimir: pon-pet od 11 do 18 sati, subotom od 10 do 12 sati, nedjeljom i blagdanom zatvoreno. Ulaz slobodan.

Najave