Izložba karikatura u galeriji MORH-a

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/karikature_31102012_v.jpg

U galeriji MORH-a "Zvonimir" u Zagrebu, Bauerova 33, u petak, 2. studenog 2012. godine s početkom u 18 sati biti će otvorena "Godišnja izložba karikatura" članova Hrvatskog društva karikaturista.

Izloženo će biti stotinjak radova, a izlagati će pedesetak autora, među kojima i Srećko Puntarić, Nik Titanik, Oto Reisinger, Mojmir Mihatov, Ivan Haramija, Petar Pismestrović i drugi. Izloženi će biti i radovi s nedavno održane izložbe hrvatske karikature u Francuskoj, u sklopu predstavljanja hrvatske kulture pod nazivom „CROATE LA VOICI, Festival Croate en France“.

Hrvatsko društvo karikaturista osnovano je 1985. godine, a okuplja gotovo sve hrvatske karikaturiste. Hrvatski karikaturisti sudjeluju na brojnim svjetskim festivalima karikature i osvojili su niz značajnih nagrada i priznanja te su tako doveli hrvatsku karikaturu u sam vrh europske i svjetske karikature.

Izložba je otvorena za posjetitelje od 2. do 9. studenog 2012. godine, a može se razgledati radnim danom, u radno vrijeme galerije "Zvonimir" od 11 do 18 sati. Ulaz je slobodan.



Najave