Primopredaja dužnosti zapovjednika Hrvatske ratne mornarice

U vojarni "Sveti Nikola" u Splitu, u ponedjeljak 5. studenog 2012. s početkom u 13.00 sati održati će se svečana primopredaja dužnosti zapovjednika Hrvatske ratne mornarice između dosadašnjeg zapovjednika kontraadmirala Ante Urlića i novoimenovanog zapovjednika HRM-a komodora Roberta Hranja.


Komodor Robert Hranj Odlukom predsjednika Republike i Vrhovnog zapovjednika Oružanih snaga Ive Josipovića, a na prijedlog načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga i uz suglasnost ministra obrane, razriješen je dužnosti zamjenika vojnog predstavnika za NATO pri Sjevernoatlantskom savezu i Europskoj uniji u sastavu Stalne misije RH pri NATO savezu u Bruxellesu i imenovan je zapovjednikom Hrvatske ratne mornarice. Kontraadmiral Ante Urlić imenovan je na dužnost zamjenika načelnika Glavnog stožera OS RH za planove i resurse. Razrješenja stupaju na snagu 31. listopada 2012., a imenovanja 1. studenoga 2012. godine.

Pozivamo zainteresirane predstavnike medija da poprate svečanu ceremoniju primopredaje dužnosti zapovjednika u Hrvatskoj ratnoj mornarici te dođu na glavni ulaz vojarne "Sveti Nikola" u ponedjeljak, 5. studenog, najkasnije do 12.30 sati.

Također, molimo zainteresirane predstavnike medija da svoj dolazak najave časnici za odnose s javnošću Zapovjedništva HRM, bojnici Gordani Terzin, tel. 021/354-134, mob. 099/204 216, e-mail: gterzin@morh.hr najkasnije do 12,00 sati u ponedjeljak 05. studenog 2012.



Najave