Obilježavanje blagdana Svih Svetih i Dušnog dana

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća u svim županijskim središtima i Gradu Zagrebu izaslanstva Ministarstva obrane RH, Ministarstva branitelja i Ministarstva unutarnjih poslova obilježit će blagdan Svih Svetih i Dušni Dan.

Izaslanstva Ministarstva obrane RH, Ministarstva branitelja i Ministarstva unutarnjih poslova položit će vijence za sve poginule hrvatske branitelje i civilne žrtve iz Domovinskog rata, u srijedu, 31. listopada 2012. u 11,00 sati kod središnjeg spomen obilježja u alejama poginulih hrvatskih branitelja i na središnjim grobljima u sjedištima svih županija, te iznimno u:

Istarskoj županiji – kod središnjeg križa na gradskom groblju u Puli;

Osječko-baranjskoj županiji - kod Kapelice mira u Osijeku, te kod zajedničke grobnice za neidentificirane žrtve iz Domovinskog rata na gradskom groblju u Osijeku;

Splitsko-dalmatinskoj županiji - kod središnjeg križa na gradskom grublju u Splitu te na groblju hrvatskih branitelja u Splitu;

Gradu Zagrebu i zagrebačkoj županiji - na gradskom groblju Miroševac.

Mise zadušnice za sve poginule hrvatske branitelje iz Domovinskog rata održat će se na Dušni dan, 2. studenoga 2012. u 11,00 sati u svim županijama, te u Zagrebu, u crkvi svete Mati Slobode na Jarunu.



Najave