Iz vojarne Zemunik emitirana 4. radijska emisija "101,8 ft"

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/radio_zemunik_10072014_v.jpg
Foto: HRZ i PZO/ M. Karačić

Četvrta radijska emisija „101,8 FT“ (101,8 FITA) emitirana  je uživo u srijedu, 9. srpnja 2014. iz 93. zrakoplovne baze HRZ i PZO u vojarni Zemunik.


Improvizirani studio ovoga puta bio je postavljen ispred aviona Airtractor AT-802 A Fireboss, čime je i najavljena tema emisije, uloga ovih protupožarnih aviona u gašenjima požara.

Zapovjednik voda Airtractora u Protupožarnoj eskadrili, satnik Milan Došen naglasio je da protupožarna eskadrila u Zemuniku raspolaže s pet Airtractora ,od kojih su tri na plovcima, Airtractor AT-802 A Fireboss koji uzimaju vodu na moru ili jezeru, te dva na kotačima, Airtarctor AT-802 F (dvosjed) i Airtractor AT-802 A (jednosjed), koji vodu pune iz hidranata ili vatrogasnih vozila.

Airtractor  je postao i glavni lik novog Disneyevog animiranog filma „Avioni 2 - Nebeski vatrogasci“, u kojem su svoje uloge imala i trojica pilota iz Zemunika: satnici Danijel Kos i Igor Trošelj, te natporučnik Ivan Papak.
Piloti su iznijeli iskustva sa snimanja animiranog filma, te naglasili kako ih veseli projekcija u ambijentu Protupožarne eskadrile u Zemuniku.

U radijskoj emisiji gostovala je i predstavnica distributera 2i Filma za Hrvatsku Ana Cvitaš koja je naglasila da su u suradnji sa 93. zrakoplovnom bazom i uz potporu MORH-a dobili priliku uskoro prikazati film najmlađima u jedinstvenom okruženju kina na otvorenom uz bogat popratni program domaćina u vojarni u Zemuniku.

„Posebno nam je drago što su u sinkronizaciji filma svoje glasove junacima posudili i piloti, a ova premijera svakako će biti jedinstven filmski događaj u Hrvatskoj ove godine", istaknula je Ana Cvitaš.



Vijesti