Ispraćaj djelatnika Bojne za opću logističku potporu na MVV „SEAFTY FUEL 21“

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2021/05/dsc0049-1024x683.jpg
Pripadnici Bojne za opću logističku potporu Zapovjedništva za potporu na vježbi „SEAFTY FUEL 21“ bit će angažirani na vojnom poligonu „Varpalota“ u Mađarskoj | Foto. ZzP

Pripadnici Voda za opskrbu materijalne imovine klase III Bojne za opću logističku potporu ZzP-a na vježbi „SEAFTY FUEL 21“ u Mađarskoj

U vojarni „1. gardijske brigade ‘Tigrovi’ – Croatia“ u Zagrebu, u utorak, 18. svibnja 2021. godine održan je ispraćaj Voda za opskrbu materijalne imovine klase III Bojne za opću logističku potporu Zapovjedništva za potporu na međunarodnu vojnu vježbu „SEAFTY FUEL 21“.

Ispraćaju je nazočio načelnik stožera-zamjenik zapovjednika Zapovjedništva za potporu brigadni general Ivan Raos, zapovjednik Bojne za opću logističku potporu brigadir Bruno Špoljar, načelnik Odjela za operativne poslove i obuku pukovnik Darko Vuković i stožerno osoblje Bojne za opću logističku potporu.

Brigadni general Ivan Raos nakon predaje prijavka poručnika Dominika Molnara, obratio se nazočnim pripadnicima Bojne naglasivši kako je ponosan na njihov odlazak na međunarodnu vojnu vježbu „SEAFTY FUEL 21“. Posebno je istaknuo kako im glavni imperativ u međunarodnom okruženju treba biti časno predstavljanje sebe, Hrvatske vojske i Domovine te im je zaželio uspješno izvršenje zadaće.

Pripadnici Bojne za opću logističku potporu Zapovjedništva za potporu na vježbi „SEAFTY FUEL 21“ bit će angažirani na vojnom poligonu „Varpalota“ u Mađarskoj od 18. svibnja do 12. lipnja 2021. godine. Sama vježba jedna je iz seta vježbi „European Defender 21“ u organizaciji Zapovjedništva američkih kopnenih snaga za Europu i Afriku koje se trenutno provode na teritoriju država NATO i partnerskih članica srednje i jugoistočne Europe. Cilj vježbe je testiranje sposobnosti terenskog skladištenja i opskrbe gorivom koje proizlaze iz NATO inicijative Joint logistics multinational (JLMN), bilateralne vojne suradnje OS Savezne Republike Njemačke i OS Republike Mađarske gdje su OS RH promatrači od 2013 godine. U inicijativi sudjelujemo sa sposobnostima prednjeg, terenskog skladištenja goriva u potpori manevarskih snaga za provedbu glavne operacije.

Objava Ispraćaj djelatnika Bojne za opću logističku potporu na MVV „SEAFTY FUEL 21“ pojavila se prvi puta na MORH.



Vijesti