Ispraćaj brodova s pripadnicima i Patriama na vježbu u Španjolsku

Ispraćaj brodova DBM-81 "Cetina" i DBM-82 "Krka" koji će prevoziti pripadnike i opremu Hrvatske kopnene vojske OS RH na međunarodnu vojnu vježbu "TRIDENT JUNCTURE 15" u Španjolsku, održat će se u nedjelju, 11. listopada 2015. godine, s početkom u 9,00 sati u splitskoj "Lori".

Vježba "TRIDENT JUNCTURE 15" je najveća NATO vježba u posljednjih 15 godina koja će uključivati elemente modernog ratovanja.

Na vježbi sudjeluje obučna skupina veličine korpusa (oko 30 000 pripadnika) iz sve tri grane. U Španjolskoj je planirano sudjelovanje oko 15 000 pripadnika OS država sudionica vježbe, a na poligonu San Gregorio, gdje sudjeluje hrvatski vod, planirano je sudjelovanje oko 8 100 pripadnika.

Prvi put snage OS RH koje odlaze na vježbu u Španjolsku s borbenim vozilima Patria bit će prevezene morskim putem uz potporu brodova HRM-a.

Svečanom ispraćaju brodova prisustvovat će direktor Glavnog stožera OS RH kontraadmiral Robert Hranj, zapovjednik Hrvatske ratne mornarice komodor Predrag Stipanović i zapovjednik Gardijske motorizirane brigade brigadni general Boris Šerić.

Pozivamo predstavnike medija zainteresirane za navedeni događaj da dođu u nedjelju, 11. listopada 2015., na prijavnici vojarne Lora (kod kružnog toka), najkasnije do 8,30 sati.

Osoba za kontakt za navedeni događaj je pukovnik Nediljko Plazonić, mob: 091/5757-189.



Najave