Zlatna Lucija Zaninović na Svjetskim vojnim igrama u Koreji

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/lucija_09102015_v.jpg
Foto: OSRH/ D. Misir

Pripadnica Oružanih snaga RH taekwondašica Lucija Zaninović osvojila je zlatno odličje na  6. Svjetskim vojnim igrama, koje se od 2. do 11. listopada 2015. održavaju u gradu Mungyeong u Južnoj Koreji.

Lucija Zaninović je u kategoriji do 53 kg porazila francuskinju Floriane Liborio rezultatom 7:4 i osvojila zlatno odličje za Hrvatsku.

Svjetske vojne igre održavaju se svake četvrte godine, počevši od 1995. godine, pod pokroviteljstvom Međunarodnog vijeća za vojni sport (franc. CISM - Conseil International du Sport Militaire), koje okuplja oružane snage 133 zemlje i djeluje pod sloganom "Prijateljstvo kroz sport".

Na ovogodišnjim vojnim igrama Oružane snage RH predstavljaju Lucija Zaninović i Filip Grgić.
Lucija Zaninović i Filip Grgić pripadnici su Oružanih snaga RH od ožujka 2011. godine, kada su, temeljem Sporazuma između Ministarstva obrane i Hrvatskog olimpijskog odbora o suradnji, unaprjeđenju i razvoju športa u Republici Hrvatskoj, postali djelatne vojne osobe.  Temeljem novog Sporazuma o suradnji, unapređenju i razvoju športa u Republici Hrvatskoj, koji je potpisan u ožujku 2015. godine, vrhunski sportaši uvedeni su u ugovornu pričuvu Oružanih snaga RH.



Vijesti