Integracijska konferencija u Splitu

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/lora_06062011_v.jpg

U ratnoj luci Lora u Splitu, u ponedjeljak, 06. lipnja 2011. godine, u organizaciji Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske i NATO Zapovjedništva za transformaciju (ACT –Allied Command Tranformation) otvorena je 4. po redu konferencija o integraciji Republike Hrvatske u NATO, pod nazivom „Integracijska konferencija –ACT“.


Konferenciju je uvodnim govorom otvorio državni tajnik MORH-a Pjer Šimunović koji se osvrnuo na trenutno najznačajnije događaje i procese unutar hrvatskog obrambenog sustava, vezane uz završetak izrade ključnih strateških dokumenata, te uz sudjelovanje pripadnika OSRH u misiji ISAF u Afganistanu. General Kjell-ove Skare iz Zapovjedništva za transformaciju sa NATO strane, koji predvodi NATO delegaciju, izrazio je zadovoljstvo organizacijom te naglasio značaj održavanja ovog tipa konferencije te istodobno, potrebe za razvojem učinkovite i racionalne obrane, temeljene na razvoju sposobnosti. Isto tako, naglasio je napredak koji Republika Hrvatska postiže u integracijskom procesu, s obzirom na vrlo dinamično razdoblje tijekom samog procesa pristupanja. Načelnik Uprave za planiranje GS OSRH general bojnik Dragutin Repinc dao je kratak osvrt na trenutne integracijske napore i pitanja koja su se pojavila u procesu pristupanja, kao i napredak ostvaren nakon prethodno održanih integracijskih konferencija.

U sklopu Konferencije tijekom ponedjeljak, 6. i utorka 7. lipnja održat će se radionice  koje će obuhvatiti stratešku razinu, strateško i obrambeno planiranje, izobrazbu i obuku, kolektivnu obuku i vježbe te logističko planiranje. U navedenim radionicama, zajedno sa predstavnicima iz Ministarstva obrane i Oružanih snaga, sudjelovat će i predstavnici iz Zapovjedništva za transformaciju, Združenog NATO  Zapovjedništva u Napulju te međunarodno osoblje iz sjedišta NATO-a u Bruxellesu.


    Integracijska konferencija u Splitu

  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/integracijska-konferencija-u-splitu/lora_06062011_01.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/integracijska-konferencija-u-splitu/lora_06062011_02.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/integracijska-konferencija-u-splitu/lora_06062011_03.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/integracijska-konferencija-u-splitu/lora_06062011_04.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/integracijska-konferencija-u-splitu/lora_06062011_05.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/integracijska-konferencija-u-splitu/lora_06062011_06.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/integracijska-konferencija-u-splitu/lora_06062011_07.jpg


Vijesti