Hrvatski vojnik - 23 godine kontinuiranog izlaženja

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/vojnik_21112014_v.jpg

Ove godine obilježava se 23. obljetnica kontinuiranog izlaženja časopisa Hrvatski vojnik, službenog časopisa Ministarstva obrane.

Prvi broj službenog časopisa Ministarstva obrane, Hrvatskog vojnika, izišao je krajem studenog 1991. u jeku najžešćih borbi za obranu domovine, te je postao brand u Oružanim snagama RH, a ubrzo je prepoznat i u široj regiji.
Hrvatski vojnik je na početku izlazio kao polumjesečnik, donoseći istinu o uspjesima hrvatskih branitelja, ali i tekstove o osnovnim vojno tehničkim znanjima. Uz manje izmjene, povećanje broja stranica, na kojima stručni tekstovi dobivaju sve više na važnosti, Hrvatski vojnik u tom formatu izlazi do svibnja 1995., kada se profilira kao vojno stručni mjesečni magazin, dok reportaže s bojišta, ali i događaje važne za pripadnike Oružanih snaga donosi informativno-edukativni časopis Velebit.

Velebit izlazi u tjednom izdanju do lipnja 2000. kada ga zamjenjuje Obrana, koja grafički i vizualno kvalitetnija te dijelom u boji, izlazi do 2004. godine.

Vojno stručni mjesečnik Hrvatski vojnik i informativno-edukativni tjednik Obrana spajaju se u listopadu 2004., u jedan časopis koji je zadržao naziv Hrvatski vojnik.

U početku izlazi kao tjednik, a unatrag dvije godine Hrvatski vojnik izlazi u dvotjednom izdanju, a sve u sklopu Samostalne službe za odnose s javnošću i izdavaštvo.

Djelatnost redakcije Hrvatskog vojnika tijekom godina proširila se i na druge oblike medijske promidžbe pripadnika OS RH objavljivanjem knjiga, fotomonografija i videofilmova, koji su nagrađivani i na međunarodnoj razini.
 
Također, od 2009. godine izlazi i časopis na engleskom jeziku CROMIL, koji angažmane, sposobnosti i doprinos Oružanih snaga Republike Hrvatske u zemlji i inozemstvu prenosi i izvan granica Hrvatske. 



Vijesti