Hrvatske udruge primile donaciju NATO Charity Bazaara

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/members-31012012_v.jpg

U sjedištu NATO-a u Bruxellesu u sklopu redovne godišnje humanitarne manifestacije NATO Charity Bazaar, 28.siječnja 2013. održana je donatorska priredba na kojoj su uručeni čekovi i dvjema udrugama iz Hrvatske.

Čekove je u ime udruga primila Marijana Šundov, nacionalni predstavnik Hrvatske u Skupštini NATO Charity Bazaara (NCB).

Tako je Udruga roditelja djece tjelesnih invalida i djece sa posebnim potrebama „Anđeli“ primila donaciju na iznos od 9.983 eura za projekt senzorske sobe namijenjen za 227 djece sa teškoćama u razvoju, a Udruga djece s teškoćama u razvoju „Srce“ iznos od 10.000 eura za projekt igrališta pod nazivom "Zajedno u igri", namijenjen za 103 djece sa poteškoćama u razvoju.

Humanitarna manifestacija NATO Charity Bazaar održava se svake godine, a sav prihod manifestacije odlazi u humanitarne svrhe neprofitnim udrugama diljem svijeta. Tijekom manifestacije sve države sudionice predstavljaju se prepoznatljivim nacionalnim proizvodima, te jelima nacionalne kuhinje. Prikupljeni iznos koristi se u humanitarne svrhe te dodjeljuje neprofitnim udrugama diljem svijeta. Udruge predstavljaju svoje projekte prijavom na javni natječaj, a dobitnici se biraju tajnim glasovanjem na Skupštini NCB-a, koju čine nacionalni predstavnici svih zemalja sudionica manifestacije među njima i Hrvatske.

Na manifestaciji održanoj krajem prošle godine prikupljeno je oko 185.445,22 €, od kojeg iznosa su financirane i hrvatske udruge.



Vijesti