Helikopterima HRZ-a i PZO prevezeno sedam pacijenata

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/hml_13072015_v.jpg
Foto: HRZ i PZO

Posade Eskadrile višenamjenskih helikoptera 91. (EVH) i Eskadrile transportnih helikoptera 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane (HRZ i PZO-a) su tijekom proteklog vikenda, od petka, 10. do nedjelje, 12. srpnja 2015. godine bile angažirane u akcijama hitnog zbrinjavanja sedam pacijenata.

Posada Eskadrile višenamjenskih helikoptera (EVH) 91. zb je u nedjelju, 12. srpnja, u večernjim satima poletjela iz vojnog objekta Lučko do otoka Raba i preuzela pacijenticu, te ju je prevezla na aerodrom Krk. Nakon što je medicinski tim vraćen na Rab, posada s helikopterom vratila se u Lučko.

Zahtjeve za angažiranje letačkih posada EVH 91. zrakoplovne baze HRZ-a i PZO uputio je Županijski centar 112 Rijeka.
Posade Eskadrile transportnih helikoptera (ETH) 93. zb su od petka, 10. srpnja u popodnevnim satima do nedjelje 12. srpnja 2015., prevezle šest pacijenata do KBC-a Split.

Tako je helikopterom Mi-8 MTV u petak u večernjim satima, hitnim letom prevezena djevojčica s Korčule, a iza ponoći još dvije pacijentice s Hvara.

U nedjelju 12. srpnja, akcije spašavanja započele su hitnim zbrinjavanjem pacijenta sa helidroma Grohote s otoka Šolte, a kasnije su prevezeni još jedna trudnica i pacijent s helidroma Blato na otoku Korčuli.



Vijesti