Glasovanje pripadnika OS RH na izborima za predsjednika RH

Pripadnici Oružanih snaga RH glasovat će na dan izbora za predsjednika RH, 27. prosinca 2009. godine, kao i ostali građani, na biračkom mjestu svoga prebivališta.

Za one pripadnike OS RH koji će na dan izbora biti u službi u Oružanim snagama RH i u kojima neće biti organizirana biračka mjesta, glasovat će na najbližem redovnom biračkom mjestu sukladno radnjama i procedurama koje su provedene u suradnji sa Državnim izbornim Povjerenstvom RH i Ministarstvom uprave.
Pripadnici OS RH koji će na dan izbora za predsjednika RH biti na službi u mirovnim operacijama i misijama u inozemstvu moći će glasovati na biračkim mjestima u Afganistanu (misija ISAF), na 2 biračka mjesta u Kabulu i Mazer-e-Sharifu, na Golanskoj visoravni (misija UNDOF) u Siriji i na Kosovu (misija KFOR) u veleposlanstvu RH u Republici Kosovo. Organiziranje glasovanja za pripadnike OS RH u međunarodnim mirovnim misijama i operacijama sukladno je Zakonu o izboru predsjednika Republike Hrvatske i Rješenjima Državnog izbornog Povjerenstva RH o određivanju biračkim mjesta u inozemstvu, u diplomatsko-konzularnim predstavništvima i inozemnim uredima Republike Hrvatske.  Na ovaj način, u nedjelju, 27. prosinca, mogućnost glasovanja imat će 410 pripadnika OS RH koji se trenutno nalaze u navedenim mirovnim misijama.

Priopćenja