Božićne i novogodišnje čestitke

Božične i novogodišnje čestitke Predsjednika Republike, Predjsednice Vlade RH, Ministra obrane i Načelnika GS OSRH.

Čestitka Predsjednika Republike Hrvatske

 Svim pripadnicima Oružanih snaga Republike Hrvatske
u mirovnim misijama Ujedinjenih naroda i Europske Unije

Poštovani,
kao članica Ujedinjenih naroda zajedno s drugim državama, Republika Hrvatska u punoj mjeri ispunjava odgovornost uspostavljanja i održavanja sigurne i stabilne međunarodne zajednice. Osam mirovnih misija pod okriljem UN i jedna pod okriljem EU, a u kojima vi sudjelujete, zauzimaju važno mjesto u ostvarenju tih zadaća.
Svojim odgovornim pristupom prema postavljenim zadaćama prepoznatljivi ste i cijenjeni u svim vašim misijama.
Uvjeren sam zato da ćete i u nastavku vašeg djelovanja, svoje zahtjevne dužnosti i dalje obavljati učinkovito i s punom predanošću i ozbiljnošću, a na ponos i čast Oružanih snaga i Republike Hrvatske.

Svima želim čestit i blagoslovljen Božić i sretnu Novu 2010. godinu.

  

PREDSJEDNIK REPUBLIKE
I VRHOVNI ZAPOVJEDNIK
ORUŽANIH SNAGA   

Stjepan Mesić   

 

Čestitka Predsjednika Republike Hrvatske


Pripadnicima hrvatskog kontingenta u misiji ISAF u Afganistanu

 

Poštovani vojnici, dočasnici i časnici,
tisućama kilometara udaljeni od svojih toplih domova i obitelji požrtvovno obavljate sve zahtjevne zadaće koje su pred vas postavljene.
Na tome su vam zahvalni i Oružane snage i cijela Domovina.
Cijeneći tu predanost pozivu koji ste izabrali, u mislima sam s vama, uvjeren da ćete i dalje biti uspješni i na razini prethodnih rezultata.

Svima želim sretan i blagoslovljen Božić i sretnu Novu 2010. godinu.

 

PREDSJEDNIK REPUBLIKE
I VRHOVNI ZAPOVJEDNIK
ORUŽANIH SNAGA

Stjepan Mesić

 

 

Čestitka Predsjednice Vlade Republike Hrvatske

Pripadnicima Oružanih snaga Republike Hrvatske i Ministarstva unutarnjih poslova koji sudjeluju u mirovnim misijama želim sretan i blagoslovljen Božić.


Blagdanom kojim kršćani diljem svijeta obilježavaju rođenje Krista, slavimo i nadu u bolji svijet, svijet ljubavi, zajedništva i suradnje među ljudima. Vrijeme je to koje se provodi u krugu obitelji, toplini svojih domova, ali vi ćete ga, noseći ideju mira u cijelome svijetu i blagostanja za sve narode, provesti ove godine daleko od svojih najbližih. Neka u vašem srcu zavlada duh radosti i veselja, a ovi blagdani prođu u ozračju mira i nade i neka vas vrijednosti ovoga dana prate tijekom cijelog boravka izvan svoje domovine.


Svim vojnicima i policajcima koji ovaj Božić provode u stranim zemljama, braneći osnove slobodnih, demokratskih i pravnih poredaka, moje su misli posebno uz vas i članove vaših obitelji!


Još jednom, želim vam čestit i blagoslovljen Božić!

 

 

PREDSJEDNICA VLADE

 Jadranka Kosor, dipl. iur.

 

 

Čestitka Ministra obrane

Poštovani vojnici, mornari, dočasnici, časnici, generali i admirali, pripadnici OS RH u mirovnim misijama, kadeti, državni službenici i namještenici, pripadnici Ministarstva obrane i Oružanih snaga Republike Hrvatske,
 
U ovom razdoblju godine, vremenu mira, tihom vremenu svetosti, sjećamo se naših prijatelja, naših branitelja, koji su položili svoje živote u obrani Domovine – svih onih koji će samo u našim sjećanjima, u našoj zahvalnosti, biti nazočni u doba najradosnijeg kršćanskog blagdana. Oni su svojim primjerom, svojim djelovanjem i svojom žrtvom omogućili značajna postignuća za Hrvatsku u vremenima stasanja, vremenima nakon teškog, krvavog i časnog Domovinskog rata.
 
Čestit Božić i uspješnu novu 2010. godinu želim našim pripadnicima koji sudjeluju u mirovnim misijama diljem svijeta. Svojim radom, svojim profesionalizmom, svojom predanošću, učinili ste prepoznatljivom hrvatsku zastavu što je tako ponosno nosite na svojim odorama. Mada tisućama kilometara daleko od Domovine, vi ste i te kako s nama. Želim mir i svako dobro vama i vašim obiteljima. Ponosni smo, s razlogom na vaša postignuća.
 
Isto tako obilje radosti i zahvalnost za postignuća u proteklom razdoblju želim i vama, dragi pripadnici MORH-a i OS RH u Domovini. Sve postavljene zadaće ste izvršili. Ove godine Republika Hrvatska postala je punopravna članica Sjevernoatlantskog saveza. To veliko postignuće bez vašeg golemog napora zasigurno bi bilo teško ostvariti. Naš čovjek, naš pripadnik, vi, poštovani pripadnici našeg obrambenog sustava, stvarali su i stvaraju preduvjete, ostvaruju zadaće koje doprinose vjerodostojnosti, ugledu, ne samo OS RH i MORH-a, već i drage nam domovine Hrvatske.
 
Iza nas je povijesna 2009. godina,  a pred nama su novi izazovi. Ni trenutka ne dvojim, poštovani pripadnici MORH-a i OS RH, da ćemo ih i u novoj, 2010. godini, sve ispuniti.
 
Želim čestit Božić i uspješnu novu 2010. godinu vama i vašim obiteljima!


 

MINISTAR OBRANE

Branko Vukelić

 

 

Čestitka Načelnika GS OSRH

 Poštovani vojnici, mornari, dočasnici, časnici, generali i admirali, pripadnici OS RH u mirovnim operacijama i misijama, kadeti, državni službenici i namještenici, pripadnici Ministarstva obrane i Oružanih snaga Republike Hrvatske,

         upućujem Vam iskrene čestitke povodom Božića i nove 2010. godine !


U godini obilježavanja osamnaeste obljetnice stvaranja Oružanih snaga Republike Hrvatske, ostvarili smo svoj najvažniji cilj: postali punopravna članica Sjevernoatlanskog saveza.

Ostvareno članstvo garancija je mira i sigurnosti naše domovine u budućnosti, ali pred nas vojnike postavlja nove obveze i zadaće. Zajedno s našim saveznicima dužni smo sudjelovati u smirivanju napetosti i kriza u svijetu kako bi zona stabilnosti u kojoj i mi živimo bila što veća.

Sada, nakon osamnaest godina izgradnje naših oružanih snaga, s iskustvom rata, svih provedenih reformi, posjedujemo dovoljno znanja i iskustva te smo uz konstantan rad dužni odgovorno i profesionalno provoditi naše vojničke zadaće unutar RH i u mirovnim misijama i operacijama diljem svijeta.

Čestitajući Vam nadolazeće blagdane želim mir i dobro Vama i Vašim obiteljima.


 NAČELNIK GS OS RH

general zbora
 Josip Lucić
 

 



Priopćenja