Posjet potpredsjednice Vlade RH Đurđe Adlešič ZOS-u

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/adlesic_morh_22122009_v.jpg

Potpredsjednica Vlade Republike Hrvatske Đurđa Adlešič posjetila je u utorak, 22. prosinca, Zapovjedno operativno središte Oružanih snaga RH. Tijekom redovite tjedne koordinacije ZOS-a OS RH razgovaralo se o sudjelovanju pripadnika OS RH u mirovnim operacijama i pripremama pojedinaca i postrojbi OS RH za upućivanje u njih.

Također, zapovjednici grana i zapovjedništava OS RH prezentirali su potpredsjednici Vlade aktualno stanje vezano za svoje ustrojbene cjeline.
Koordinaciji su uz predstavnike ZOS-a OS RH nazočili i državni tajnici u Ministarstvu obrane Mate Raboteg i Pjer Šimunović, načelnik GS OS RH general zbora Josip Lucić, zamjenik načelnika GS OS RH general pukovnik Slavko Barić koji su upoznali potpredsjednicu Vlade sa stanjem, zadaćama i aktivnostima MORH-a i OS RH. Zahvaljujući na postignutom u posljednjih desetak godina potpredsjednica Vlade Adlešič istaknula je kako su upravo Oružane snage snažno pridonijele ugledu Republike Hrvatske u svijetu, a imaju goleme zasluge za prijem naše zemlje u punopravno članstvo NATO-a. «NATO je u nama prepoznao kvalitetnog, sigurnog partnera. Iskustva iz Domovinskog rata, a u to sam se i sama uvjerila tijekom posjeta Afganistanu i Čadu, naše predstavnike čini sasvim posebnim, prepoznatljivim, osobito u suradnji sa civilnim stanovništvom», rekla je potpredsjednica Vlade Adlešič, poželjevši svim našim pripadnicima čestit Božić svima koji će se nalaziti daleko od kuće, kao i uspješnu novu godinu i siguran povratak u domovinu.

 



Priopćenja