General Ščuri na konferenciji u Južnoj Koreji

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/scuri_korea_29102013_v.jpg

U sklopu međunarodne obrambene suradnje zapovjednik Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane brigadni general Dražen Ščuri sudjeluje na Air Chiefs Conference i Seoul International Airspace & Defense Exibition 2013 (Seoul ADEX) koja se održava od 27. do 31. listopada 2013. u Južnoj Koreji.

Na konferenciji je brigadni general Dražen Ščuri prezentirao program obuke savjetodavnih zrakoplovnih timova Air Advisory Team Pre-deployment Training Course (AAT PTC), koji se provodi u sklopu prihvaćenog programa unutar NATO inicijative Pametna obrana (Smart Defence).

Navedena obuka se provodi u Republici Hrvatskoj i Češkoj Republici tijekom koje se pripadnici HRZ i PZO-a, Republike Češke i  Mađarske uvježbavaju prije upućivanja u mirovnu operaciju ISAF.

Tijekom konferencije brigadni general Dražen Ščuri susreo se, između ostalog, i sa zapovjednikom Južnokorejskog ratnog zrakoplovstva, generalom Sung Il-hwanom te sa zapovjednikom Afganistanskog ratnog zrakoplovstva, generalom Mohammadom Darwanom, pri čemu su razgovarali o sudjelovanju dvojice pilota Afganistanskog ratnog zrakoplovstva na jednom od sljedećih AAT PTC-a. 

Također, general Ščuri se tijekom obilaska Seoul ADEX 2013. susreo s predstavnicima Korea Airspace Industry, LTD. (KAI) koji su mu tom prigodom predstavili svoje proizvode helikoptera i zrakoplova.



Vijesti