General Repinc primio vojne izaslanike SR Njemačke

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/gen_Repinc_25082015_v.jpg
Foto: OSRH

Zamjenik načelnika Glavnog stožera OS RH general pukovnik Dragutin Repinc danas je, 25. kolovoza 2015. u Glavnom stožeru OS RH primio u oproštajni posjet dosadašnjeg vojnog izaslanika Savezne Republike Njemačke pukovnika Jörga Raubera i nastupni posjet novoizabranog pukovnika Janusa Kaschte.

Tom prigodom general Repinc zahvalio je pukovniku Rauberu na uspješnoj suradnji i njegovom osobnom doprinosu u razvoju bilateralnih vojnih odnosa dviju prijateljskih i savezničkih zemalja. Posebno je naglasio odličnu suradnju u području sudjelovanja u operacijama i misijama potpore miru, sudjelovanja u europskim borbenim skupinama (EU Battle Groups) kao i intenzivnoj vojno-tehničkoj suradnji. Dodao je kako vjeruje da će se uspješni bilateralni vojni odnosi nastaviti i u suradnji s pukovnikom Kaschtom, kojem je  poželio srdačnu dobrodošlicu.

Pukovnik Jörg Rauber zahvalio je generalu Repincu i njegovim suradnicima na odličnoj suradnji te naglasio kako će mu Hrvatska zauvijek ostati u srcu.

Pukovnik Kaschta također je zahvalio je generalu Repincu na srdačnoj dobrodošlici, istaknuvši kako mu je ukazana posebna čast postavljenjem na ovu dužnost te da će vjerno slijediti smjernice svog prethodnika i nastojati dati svoj doprinos u jačanju bilateralnih vojnih odnosa dviju zemalja.



Vijesti