General Lovrić na Vojnom odboru NATO-a

Načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske general zbora Drago Lovrić sudjelovat će 22. i 23. siječnja 2014. godine na sastanku NATO Vojnog odbora na razini načelnika glavnih stožera.

Glavni cilj sastanka Vojnog odbora bit će raščlamba i priprema glavnih vojnih prijedloga za predstojeće sastanke NATO-a na ministarskoj razini, kao i za predstojeći NATO summit koji će se održati u drugoj polovini (4.-5. rujna) 2014. u Walesu.

Tijekom dvodnevnog rada, načelnici glavnih stožera NATO-a održat će sastanke i s partnerima, državama Mediteranskog dijaloga (MD) i državama Euroatlantskog partnerskog vijeća (EAPC) o načinima daljnjeg razvoja suradnje. U sklopu Vijeća NATO-Rusija očekuje se prihvaćanje plana rada za 2014. godinu.

Također, raspravljat će se i o stanju i tijeku operacije potpore miru ISAF u Afganistanu, kao i o budućoj misiji Resolute Support. Na sastanku će, uz SACEUR-a generala Breedlovea, sudjelovati i visoki civilni predstavnik NATO-a u Afganistanu ambasador Maurits Jochems i general Dunford, zapovjednik operacije ISAF. Vezano za operaciju KFOR, bit će razmatrana buduća prisutnost NATO-a na Kosovu.



Najave