Posada ETH na prijemu kod splitskog gradonačelnika

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/eth_22012014_v.jpg
Foto: MORH/ HRZ i PZO

Posadu Eskadrile transportnih helikoptera 93. zrakoplovne baze HRZ i PZO, koja je dobitnik priznanja Ponos Hrvatske, primio je u srijedu, 22. siječnja  2014. gradonačelnik Grada Splita Ivo Baldasar.

Uz članove posade i ostale nagrađene sa splitskog područja na prijemu je bio i zapovjednik 93. zrakoplovne baze HRZ i PZO-a, pukovnik Karol Lučan.

U ime dobitnika zahvalio se zapovjednik ETH, satnik Ante Siniša Kozina koji je rekao da je eskadrila zbog niza svojih humanih misija, koje provodi kroz hitne medicinske letove i traganja i spašavanja, postala jedan od prepoznatljivosti Grada Splita.

"Cijelu smo godinu 24 sata pripravni i spremni poletjeti iz Divulja na svaki poziv spašavanja, ne samo domaćeg stanovništva, nego i turista, tako da je zračna ruta Divulje - helidrom KBC Split postala "ruta spasa" za sve one koje na najbrži način zbrinjavamo helikopterima HRZ i PZO, a to je najčešće s otoka ili novorođenčad iz Dubrovnika. Čast nam je pomagati ljudima, a još veća biti Ponos Hrvatske", istaknuo je Kozina.

Gradonačelnik Baldasar je u ime svih građana Splita čestitao dobitnicima priznanja Ponos Hrvatske. "Sve ste rekli svojim djelima, mi smo tu da vam još jednom kažemo veliko ljudsko hvala. Možemo samo poželjeti da svu vašu silnu energiju i pozitivni duh pretočite i na druga područja života i siguran sam kako bi bilo svima bolje", istaknuo je Baldasar.

    Posada ETH na prijemu kod splitskog gradonačelnika

    Foto: MORH/ HRZ iPZO

  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/posada-eth-na-prijemu-kod-splitskog-gradonacelnika/eth_22012014_1.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/posada-eth-na-prijemu-kod-splitskog-gradonacelnika/eth_22012014_2.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/posada-eth-na-prijemu-kod-splitskog-gradonacelnika/eth_22012014_3.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/posada-eth-na-prijemu-kod-splitskog-gradonacelnika/eth_22012014_5.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/posada-eth-na-prijemu-kod-splitskog-gradonacelnika/eth_22012014_6.jpg


Vijesti