Šesta rotacija MLOT-a posjetila Islamski centar u Zagrebu

Već tradicionalno u sklopu priprema za odlazak hrvatskog kontingenta u NATO misiju ISAF u Afganistanu, šesta rotacija MLOT-a (Mobilni promatrački tim za vezu) i četvrta rotacija GUARD-a (Namjenski organizirane snage osiguranja), 23. listopada posjetila je zagrebačku džamiju te se susrela s domaćinom Azizom ef. Hasanovićem, pomoćnikom muftije i glavnim koordinatorom za suradnju Islamske zajednice u RH i Ministarstva obrane.


Temeljni cilj posjeta je, kroz predavanje i odgovore na pitanja, približiti pripadnicima OS RH način života, vjerske i kulturne običaje, te upoznati ih s tradicijom i poviješću afganistanskog naroda. Predavač je ukratko objasnio specifičnosti Afganistana unutar islamskog svijeta, kao i plemensku organizaciju života, s jakim osjećajem odanosti zajednici i obitelji.
Pripadnicima OS RH omogućen je ulazak i u molitveni prostor džamije gdje im je ef. Hasanović prezentirao način ponašanja u svetištu u slučaju prigode da posjete džamiji u Afganistanu. Većini je to bio prvi ulazak u životu u molitveni prostor džamije. Zapovjednik šeste rotacije MLOT-a natporučnik Godinić zahvalio je predavaču na gostoprimstvu i dragocjenim sugestijama i informacijama, koje su u svakodnevnom životu u misiji od velike pomoći.


Vijesti