Državni tajnik Mate Raboteg uručio donaciju kabulskom dječjem vrtiću

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/reboteg_v.jpg

Visoko izaslanstvo MORH-a i GS OS RH predvođeno državnim tajnikom Matom Rabotegom posjetilo je 3. prosinca sjedište kabulske gradske policije – KCP. Tijekom susreta sa zapovjednikom KCP-a generalom M. Ayoubom Salangijem, državni tajnik Raboteg je istaknuo hrvatsko razumijevanje za težak posao izgradnje državnih i sigurnosnih institucija u Islamskoj Republici Afganistanu.

Hrvatska putem hrvatskog kontingenta u misiji ISAF daje svoj doprinos izgradnji stabilnosti ove zemlje znajući kako se nestabilnost u ovom dijelu svijeta lako prenese u regiju ali i šire, imajući globalne utjecaje.

General Salangi zahvalio je državnom tajniku Rabotegu na posjetu, istaknuvši vrlo dobru suradnju s pripadnicima HRVCON-a, od kojih su puno toga naučili. Hrvatski vojnici su i od policajaca, ali i od običnog naroda prepoznati kao poštovatelji lokalne tradicije i običaja. Zapovjednik KCP-a rekao je kako je upravo ta suradnja dokaz visokom razumijevanju pripadnika hrvatskih Oružanih snaga za afganistanske prilike.

U nastavku posjeta članovi izaslanstva su zajedno s generalom Salangijem posjetili dječji vrtić u kojem uglavnom borave djeca kabulskih policajaca. U prigodi vjerskog blagdana Iftara državni tajnik Mate Raboteg uručio je darove – televizor, mnoštvo igračaka i ostalih potrepština. Ravnateljica vrtića izrazila je zahvalnost na darovima koji će i te kako podignuti standard boravka djece u ovom vrtiću koji hrvatske predstavnike, koji u njemu nisu prvi put, uvijek dočekuje kao vjerne prijatelje.

Priopćenja