Sastanak prvog dočasnika OS RH s prvim dočasnikom ISAF-a

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/1docasnik_velika.png

Prvi dočasnik OS RH časnički namjesnik Goran Turk u pratnji prvog dočasnika 12. HRVCON-a te stožernog dočasnika u zapovjedništvu ISAF-a stožernog narednika Michaela Fanuka, posjetio je tijekom radnog posjeta Afganistanu prvog dočasnika ISAF-a časničkog namjesnika Luniasolua Savusa.

Dvojica prvih dočasnika razmijenila su iskustva o sudjelovanju HRVCON-a u misiji ISAF, te o strukturi i razvoju dočasničkog zbora u ISAF-u. Prvi dočasnik ISAF-a istaknuo je tijekom razgovora vrlo visoke ocjene koje hrvatski dočasnici i vojnici dobivaju za svoj angažman. Prvi dočasnik OS RH časnički namjesnik Goran Turk u pratnji prvog dočasnika 12. HRVCON-a te stožernog dočasnika u zapovjedništvu ISAF-a stožernog narednika Michaela Fanuka, posjetio je tijekom radnog posjeta Afganistanu prvog dočasnika ISAF-a časničkog namjesnika Luniasolua Savusa. Dvojica prvih dočasnika razmijenila su iskustva o sudjelovanju HRVCON-a u misiji ISAF, te o strukturi i razvoju dočasničkog zbora u ISAF-u. Prvi dočasnik ISAF-a istaknuo je tijekom razgovora vrlo visoke ocjene koje hrvatski dočasnici i vojnici dobivaju za svoj angažman. Pripadnici HRVCON-a upravo su prepoznatljivi po profesionalnosti i odgovornosti u provedbi najsloženijih zadaća, istaknuo je časnički namjesnik Savusa.

Časnički namjesnik Turk i suradnici upoznali su prvog dočasnika ISAF-a s aktivnostima koje OS RH provode u razvoju i usvajanju novih sposobnosti usmjerenih na još snažniji doprinos hrvatskom angažmanu u ISAF-u. Bilo je govora o suradnji koju OS RH imaju s Oružanim snagama SAD-a, poput ustrojavanja i zajedničke obuke s pripadnicima Nacionalne garde Minnesote u provedbi budućih zadaća.

Priopćenja