MORH sudjelovao u projektu izrade topografske karte

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/karta_20101209_05v.jpg

U organizaciji Državne geodetske uprave u srijedu 8. prosinca 2010. održana je Akademija povodom završetka izvedbe hrvatske topografske karte u mjerilu 1: 25 000 (projekt TK-25). Akademijom je zaključen projekt koji je započeo prije petnaest godina, s ciljem izrade službene topografske karte RH. Time je Hrvatska postala jedina država u regiji koja je uspostavila izradu nove digitalne topografske karte temeljene na novoj izmjeri, pri tome razvijajući vlastite znanstvene, stručne i gospodarske kapacitete potrebne za predmetnu izradu.

Osim djelatnika Državne geodetske uprave i stručnjaka koji su radili na realizaciji projekta, Akademiji je nazočio niz državnih i dužnosnika lokalne samouprave na čelu sa predsjednicom Vlade RH Jadrankom Kosor, ministricom zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva Marinom Matulović Dropulić i državnim tajnikom u MORH-u Matom Rabotegom, koji je u ime ministarstva primio zahvalnicu u kategoriji Radni doprinos na realizaciji Projekta TK-25.

U svome obraćanju nazočnima, predsjednica Vlade je završeni projekt nazvala „novom stranicom u razvoju Hrvatske“. Naime, zahvaljujući projektu sve državne i regionalne institucije, kao i gospodarstvo, raspolažu podlogom koja im omogućuje učinkovito upravljanje i razvoj, istaknula je predsjednica Vlade. Pojašnjavajući ulogu MORH-a u realizaciji projekta, državni tajnik Raboteg je napomenuo kako je ministarstvo u njega uključeno temeljem Sporazuma o suradnji sa Državnom geodetskom upravom. Istim su MORH i DGU-om objedinili kadrovske i financijske potencijale čime je onemogućeno preklapanje u poslu izrade Projekta TK-25 i MORH-ovom razvoju VOGIS-a - Vojnog geografskog informacijskog sustava, naglasio je Raboteg.

    MORH sudjelovao u projektu izrade topografske karte

  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/morh-sudjelovao-u-projektu-izrade-topografske-karte/karta_20101209_01.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/morh-sudjelovao-u-projektu-izrade-topografske-karte/karta_20101209_02.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/morh-sudjelovao-u-projektu-izrade-topografske-karte/karta_20101209_03.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/morh-sudjelovao-u-projektu-izrade-topografske-karte/karta_20101209_04.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/morh-sudjelovao-u-projektu-izrade-topografske-karte/karta_20101209_05v.jpg


Vijesti