Državni tajnik Šimunović u posjetu Španjolskoj

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/simunovic_20100318_41v.jpg

Državni tajnik Ministarstva obrane RH Pjer Šimunović u utorak, 16. ožujka 2010. boravio je u Madridu u službenom posjetu španjolskom Glavnom tajniku za obrambenu politiku Luisu Cuestu Civisu. Tijekom radnog sastanka razgovaralo se o prioritetima španjolskog predsjedavanja EU, zajedničkoj europskoj sigurnosno-obrambenoj politici i doprinosu koji Hrvatska daje ESOP-u kroz sudjelovanje u međunarodnim operacijama (ATALANTA, EULEX Kosovo, ALTHEA u BIH).

Također, razgovaralo se i o transformaciji kroz koju prolazi NATO, te reformama Oružanih snaga RH, kao i o bilateralnoj obrambenoj suradnji s Kraljevinom Španjolskom i mogućnostima njezina intenziviranja. Budući da Kraljevina Španjolska trenutno predsjedava Europskom Unijom, ovaj susret je u interesu Ministarstva obrane zbog jačanja obrambene suradnje, prijateljskih odnosa i razmjene mišljenja po pitanju sigurnosno-obrambene politike i ostalih pitanja značajnih za obje zemlje (suradnja na prostoru Mediterana).

Državni tajnik Šimunović sastao se i s načelnikom Glavnog stožera OS Kraljevine Španjolske generalom José Juliom Rodriguezom Fernandezom, s ravnateljicom za strategijska pitanja i terorizam u Ministarstvu vanjskih poslova KŠ Carmen Bujan Freire. Također, posjetio je i Operativno središte OS KŠ gdje se upoznao s načinom zapovijedanja, nadzorom i upravljanjem španjolskim postrojbama koje sudjeluju u međunarodnim operacijama.

    Državni tajnik Šimunović u posjetu Španjolskoj

  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/dravni-tajnik-imunovi-u-posjetu-panjolskoj/simunovic_20100318_1.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/dravni-tajnik-imunovi-u-posjetu-panjolskoj/simunovic_20100318_2.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/dravni-tajnik-imunovi-u-posjetu-panjolskoj/simunovic_20100318_3.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/dravni-tajnik-imunovi-u-posjetu-panjolskoj/simunovic_20100318_41v.jpg


Vijesti