Dočasnik iz Središta za temeljnu obuku u Požegi udaljen zbog samovolje u obnašanju dužnosti

Zapovjednik Središta za temeljnu obuku u Požegi udaljio je u ponedjeljak 7. studenoga 2011. s dužnosti stožernog narednika D.K. te je protiv navedenog pokrenut stegovni postupak zbog samovolje u obnašanju dužnosti na službi tijekom rada s dragovoljnim ročnicima.

Naime, navedeni dočasnik je tijekom obnašanja službe pomoćnika dežurnog Središta za temeljnu obuku u Požegi, u nedjelju, 6. studenoga, oko 01,30 sati, nakon što je utvrdio postojanje elemenata kršenja vojne stege od nekoliko ročnica i ročnika, tijekom izvođenja sklekova, jednu od ročnica, prema njezinoj izjavi, udario nogom. Ista je odmah preventivno upućena u bolnicu u Požegi te je nakon liječničkog pregleda odmah i vraćena u postrojbu.

Odmah po saznanju, Zapovjedništvo Hrvatske kopnene vojske (HKoV) formiralo je Povjerenstvo za ispitivanje i utvrđivanje okolnosti koje su dovele do tog događaja. Također, zapovjednik HKoV-a general bojnik Dragutin Repinc, uputio je u Središte za temeljnu obuku načelnika Stožera HKoV-a brigadnog generala Alojza Tomaševića. Svi sudionici navedenog događaja izrazili su žaljenje zbog ovog incidenta, te će temeljem istog i snositi eventualne posljedice koje će utvrditi nadležna tijela.



Priopćenja