Izložba „… o vjetru, letu i pokretu!“ u galeriji MORH-a

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/galerija_08112011_v.jpg

U galeriji MORH-a „Zvonimir“, Zagreb, Bauerova 33, u utorak 8. studenog 2011. u 19 sati bit će otvorena izložba pod nazivom „… o vjetru, letu i pokretu!“ autorice Vesne Kolobarić, na kojoj će biti izloženi zidni reljefi rađeni iz tekstila.

Vesna Kolobarić rođena je 1967. u Osijeku. Diplomirala je dizajn tekstila i odjeće na Tekstilno-tehnološkom fakultetu u Zagrebu 1991. godine, u ateljeu Lazera Lumezija učila je izradu nakita od plemetinih kovina, u IVORA školi informatike u Osijeku završila je web dizajn. Bavi se izradom unikatne odjeće, oslikavanjem tekstila, patchworkom, quiltom, ručnim tkanjem, digitalnim dizajnom i printom, eksperimentalnim tehnikama, tekstilnim skulpturama, prostornim i zidnim objektima, izrađuje nakit od srebra i u tehnici lemljenja. Izlaže na samostalnih i skupnim izložbama, te na modnim revijama (Hrvatska, Slovenija, Izrael, Austrija, USA, Italija). Članica je tekstilne sekcije ULUPUH-a, HZSU-a, LIKUM-a i udruge Gioiellodentro u Italiji. Dobitnica je više nagrada i priznanja za umjetnički rad.
Izložba „… o vjetru, letu i pokretu!“ dio je manifestacije „Modni ormar“, kojeg već šestu godinu zaredom organizira Studio za dizajn tekstila i odjeće Tekstilno-tehnološkog fakulteta u Zagrebu.
Izložba se može razgledati do 18. studenog 2011. u radno vrijeme galerije „Zvonimir“: pon-pet od 10 do 18 sati. Ulaz slobodan.



Najave