Dan otvorenih vrata Hrvatskog vojnog učilišta "Dr. Franjo Tuđman"

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/11/dov_hvu_23012017_v.jpg
Foto: MORH/ M. Sever
Na Hrvatskom vojnom učilištu (HVU) "Dr. Franjo Tuđman" u subotu 25. studenoga 2017. održan je Dan otvorenih vrata, tijekom kojeg su posjetitelji imali priliku upoznati se sa sveučilišnim studijskim programima Hrvatskog vojnog učilišta te Kampusom u kojem borave i rade kadeti.
Uvodno obraćanje održala je prodekanica za studijske programe HVU-a brigadirka Vesna Trut, dok je zapovjednik satnije u Kadetskoj bojni satnik Mirko Ištuk, održao multimedijalnu prezentaciju. Posjetiteljima su predstavljeni sveučilišni studijski programi Vojno inženjerstvo i Vojno vođenje i upravljanje Sveučilišta u Zagrebu i HVU-a, program za vojne pilote, uvjeti upisa, obveze kadeta, vojna obuka i daljnje mogućnosti za ostvarivanje karijere u Oružanim snagama Republike Hrvatske. Predstavljen je i novi diplomski studij Vojnog pomorstva koje je HVU pokrenulo u suradnji sa Sveučilištem u Splitu.
Posjetitelji su razgledali objekte Kampusa, sportsku dvoranu, knjižnicu, kadetski klub, kapelicu i prostorije u kojima borave kadeti. Također, posjetitelji su razgledali taktičko-tehnički zbor naoružanja i vojne opreme koje kadeti OS RH koriste u obuci.

Vijesti