Brzojav sućuti povodom tragične prometne nesreće

Povodom tragične prometne nesreće u mjestu Novo Selo u Požeško-slavonskoj županiji koja se dogodila u ponedjeljak 14. rujna 2009. kada su život izgubila tri pripadnika Oružanih snaga RH, ministar obrane Branko Vukelić uputio je brzojave sućuti obiteljima stradalih.


"Poštovane obitelji Budimir, Čujić i Marković,

zbog tragičnog gubitka i preranog odlaska vaših voljenih Marka Budimira, Ivana Čujića te Dušana Markovića, u svoje ime i u ime svih djelatnika Ministarstva obrane i pripadnika Oružanih snaga RH izražavam Vam najdublju sućut. Njihova predanost u obavljanju časne dužnosti pripadnika Oružanih snaga RH ostat će trajno u našem sjećanju kao i tuga zbog preranog odlaska. Iako znam da nema riječi utjehe i načina da ublažim Vašu bol u ovim najtežim trenucima primite još jednom moju iskrenu sućut".

Ministar obrane
Branko Vukelić


Pripadnici Oružanih snaga RH vojnik Marko Budimir (rođ. 1983 iz Sinja), skupnik Ivan Čujić (rođ. 1987. iz Imotskog) te vojnik Dušan Marković (rođ. 1976 iz Čitluka kod Sinja) stradali su u prometnoj nesreći u noći sa nedjelje na ponedjeljak kada su se vraćali sa slobodnog vikenda na nastavak tečaja obuke u Središte za obuku i doktrinu logistike u Požegi. Bili su pripadnici Gardijsko-motorizirane brigade iz Knina. Budimir i Čujić su pripadnici OSRH od 2006. godine, a Marković od 1997.



Priopćenja