Božićni domjenak za vojne izaslanike akreditirane u Hrvatskoj

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/vdz_v.jpg

Tradicionalni Božićni domjenak za vojne izaslanike akreditirane u Hrvatskoj održan je 14. prosinca u Ministarstvu obrane. Uz pripadnike Vojno-diplomatskog zbora domjenku su nazočili ministar obrane Berislav Rončević i načelnik Glavnog stožera OSRH-a general zbora Josip Lucić te glavni inspektor obrane general pukovnik Marijan Mareković.


U prigodnom obraćanju pripadnicima VDZ-a ministar Rončević ukratko se osvrnuo na suradnju MORH-a i OSRH-a sa stranim vojnim izaslanicima te s ministarstvima obrane i oružanim snagama njihovih zemalja u protekloj godini, kao i tijekom četverogodišnjeg mandata, ocijenivši je izuzetnom i konstruktivnom te iznimno plodonosnom. Pohvalio je dosadašnju suradnju sa zemljama vojnih izaslanika na svim područjima, napose vojno-obrambenom, istaknuvši pritom obostrane zasluge, te je izrazio nadu da će takvi odnosi u konačnici rezultirati pozivnicom Hrvatskoj za punopravno članstvo u NATO-u. Na kraju obraćanja čestitao im je predstojeće blagdane, zaključivši da će s novom godinom nastaviti suradnju do ostvarenja novih ciljeva.
U ime vojnih izaslanika riječi zahvale čelnicima MORH-a i OSRH-a uputio je doajen VDZ-a general bojnik Dragan Andreski. Posebno je istaknuo izvrsnu suradnju s MORH-ovom Službom za međunarodnu obrambenu suradnju, pohvalio je i napredak u modernizaciji Oružanih snaga te angažman hrvatskih vojnika u mirovnim misijama, kao i uspješno približavanje Hrvatske NATO-u. Za vojne izaslanike akreditirane u Hrvatskoj održan je i četvrti godišnji briefing, kojeg je predvodio načelnik Glavnog stožera OSRH-a general zbora Josip Lucić.

Vijesti