Božićni domjenak za djelatne i umirovljene generale i admirale

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/d1_v.jpg

Ministar obrane Berislav Rončević i načelnik Glavnog stožera general zbora Josip Lucić bili su domaćini na Božićnom domjenku priređenom za djelatne i umirovljene generale i admirale OSRH-a. Na domjenku održanom 18. prosinca u Ministarstvu obrane okupili su se brojni sadašnji i nekadašnji visoki vojni dužnosnici, a prigodnim govorima obratili su im se ministar Rončević i general Lucić.


"Vi ste stvarali Hrvatsku vojsku i vama su ovi prostori uvijek otvoreni", poručio je ministar Rončević okupljenim generalima i admiralima, ističući njihov doprinos u obrani neovisne i suverene Hrvatske, kao i njezinih demokratskih vrijednosti, te dodao: "Možda je u povijesti hrvatskog naroda bilo i značajnijih razdoblja, no za mene je Domovinski rat najsvjetlija stranica naše povijesti". Čestitajući im predstojeće blagdane, izrazio je zadovoljstvo dosadašnjim napredovanjem sustava, kao i uvjerenje da će i predstojeća profesionalizacija Oružanih snaga biti uspješno provedena.
"Tijekom ove godine marljivo smo radili na zacrtanim ciljevima daljnjih reformi Oružanih snaga, postigli smo značajne uspjehe u skladu s Dugoročnim planom razvoja, kao i u mirovnim misijama", istaknuo je general Lucić, zaključivši da Oružane snage danas u potpunosti ispunjavaju svoje zadaće, te je ujedno izrazio uvjerenje da će Hrvatska dobiti očekivanu pozivnicu za pristupanje članstvu NATO-a. Zahvaljujući svima, djelatnim i umirovljenim generalima, koji su dali svoj doprinos u izgradnji i reformi obrambenog sustava, čestitao im je nadolazeće blagdane. Na prigodnom domjenku svečarski ugođaj upotpunio je nastup Klapa HRM-a "Sveti Juraj".

Vijesti