Airtractor gasi požar na Kozjaku

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2020/08/1-1-1024x683.jpg
Dva Airtractora sudjelovala su u akciji gašenja požara na području Primorski Dolac u Splitsko-dalmatinskoj županiji | Foto: HRZ/ M. Karačić

Airtractor Hrvatskog ratnog zrakoplovstva sudjeluje u gašenju požara na Kozjaku na lokaciji Oštra glavica

Jedan Airtractor AT-802 iz sastava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH upućen je u utorak, 11. kolovoza 2020. u akciju gašenja požarišta Oštra glavica na Kozjaku u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Od početka ovogodišnje protupožarne sezone (15. lipnja) do zaključno 10. kolovoza 2020. zračne protupožarne snage bile su angažirane u gašenju 25 požara (14 u Šibensko-kninskoj, šest u Splitsko-dalmatinskoj, tri u Zadarskojte po jedan u Dubrovačko-neretvanskoj i Ličko-senjskoj županiji).

Sveukupno su zračne protupožarne snage u akcijama gašenja požara ostvarile oko 170 sati naleta pri čemu je izbačeno oko 5800 tona vode.

Uz gašenje požara provedenoje i 18 protupožarnih izviđanja sa protupožarnim avionima u županijama priobalja, dok je u izviđanju područja procijenjenih kao visokorizična za izbijanje požara tim besposadnih zrakoplovnih sustava “Orbiter 3B” bio angažiran osam puta.

Objava Airtractor gasi požar na Kozjaku pojavila se prvi puta na MORH.



Vijesti